Национална мрежа против насилство врз жени и семејно насилство собира донации за куќата во која ќе се згрижуваат жртвите

Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство ги повика граѓаните да донираат за опремување на куќата во која ќе се згрижуваат жени кои се соочуваат со овие проблеми.

Преку нивната официјална Фејсбук страница, побараа играчки, апарати за домаќинство, кујни прибор, единечни кревети и бебешки реквизити.

Драги пријателки и пријатели, нашиот тим овие денови ја подготвува куќата за отворено домување за жени жртви на…

Posted by Национална Мрежа Против Насилство врз Жените и Семејно Насилство on Monday, 2 March 2020