Мобилната апликација „Challenger“ ќе ги мотивира и наградува граѓаните за да го спречат загадувањето на воздухот

Мобилната апликација „Challenger“ има една главна цел – да ги натера луѓето да ги остават своите автомобили дома и да ги мотивира да пешачат повеќе, да возат велосипед почесто, а за возврат да добијат награда. Апликацијата беше првопласираната македонска идеја која, со поддршката од АРНО, доби награда од Фондот за иновации и технолошки развој со … Continue reading Мобилната апликација „Challenger“ ќе ги мотивира и наградува граѓаните за да го спречат загадувањето на воздухот