Масовна излезност на Маршот за воздух во Скопје

Голем број граѓани се собраа пред Министерството за животна средина за Маршот за чист воздух #ЗеленаРеволуција. Здружените еко-активисти бараат исполнување на барањата кои, велат тие, се плод на долгогодишна граѓанска активност и иницијативи за итно решавање на многубројните проблеми со загадување и животната средина. Живо пред Министерство за животна средина Posted by Радио МОФ on … Continue reading Масовна излезност на Маршот за воздух во Скопје