Македонските граѓани се најнесреќни на Балканот, покажа новиот извештај „Среќата во светот 2023“

Северна Македонија се најде на 87 место од 137 држави на новиот извештај „Среќата во светот 2023“ кој го објавуваат Обединетите Нации што земјава ја стави на последното место на Балканот и меѓу најнесреќните држави во Европа. Споредено со регионот С. Македонија се најде на дното на листата. Од окружувањето најдобро е рангирана Словенија (22 … Continue reading Македонските граѓани се најнесреќни на Балканот, покажа новиот извештај „Среќата во светот 2023“