Лицата со попреченост ќе можат да се возат со куче придружник во автобусите на ЈСП и со жичницата

Лицата со посебни потреби ќе можат да се возат со куче придружник во автобусите на ЈСП како и во кабините на Жичарницата на Водно. „Одлуката е донесена со оглед на фактот дека кучињата придружници се од голема помош на посочената категорија лица, имајќи предвид дека тие им се од голема корист како дополнително помагало во … Continue reading Лицата со попреченост ќе можат да се возат со куче придружник во автобусите на ЈСП и со жичницата