КСЗД: Недостигаат 43 учебници по различни предмети во основното образование

Министерството за образование и наука (МОН) не обезбедило 43 учебници по задолжителни и изборни предмети на почетокот на учебната година, соопшти Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) на денешната прес-конференција. По препорака на КСЗД, МОН требало да обезбеди учебници по сите наставни предмети и на сите јазици на кои се извршува наставата во основното … Continue reading КСЗД: Недостигаат 43 учебници по различни предмети во основното образование