Коронавирусот ги затвори факултетите – Студентите чекаат предавања, професори тестираат онлајн платформи

Професорката Илина Јакимовска, од Институтот за етнологија и антропологија при Природно-математичкиот факултет во Скопје го подготви редовното вторничко предавање за своите студенти. Но овојпат, наместо на факултет, ќе предава од својот дом. Наставата на сите факултети во земјава е прекината од минатата недела, по појавата на повеќе случаи на заразени од новиот коронавирус. Наставата, првично … Continue reading Коронавирусот ги затвори факултетите – Студентите чекаат предавања, професори тестираат онлајн платформи