Катерина Шошко – трилерот како жанр не ѝ е туѓ на домашната читателска публика

Една млада режисерка од сегашноста снима документарец во кој приказната ја раскажува еден од психијатрите кој во раните 1980ти понесен од мистеријата на досието за Елеонора Чернобог и нејзините телекинетички моќи, почнува да се уверува дека сите митови се вистина… Ова е краткото сиже на психолошкиот трилер „Случајот Чернобог“, роман на македонската авторка Катерина Шошко … Continue reading Катерина Шошко – трилерот како жанр не ѝ е туѓ на домашната читателска публика