Кандидати за ректор на УКИМ: Изборната комисија да излезе со јасен став за да нема различни толкувања

Тројца професори кои јавно изразија интерес да се кандидираат за ректор на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ (УКИМ), преку отворено писмо јавно ја повикаа Универзитетската изборна комисија конкретно да се изјасни за изборната постапка по владината одлука да се суспендираат изборите на УКИМ. Во продолжение ви го пренесуваме писмото на професорите Петар Атанасов, Драги Димитриевски и Вуица Живковиќ: … Continue reading Кандидати за ректор на УКИМ: Изборната комисија да излезе со јасен став за да нема различни толкувања