Какви законски решенија за канабис ѝ требаат на земјава

Законот за контрола на опојни дроги и психотропни супстанци, односно измените за медицински канабис, деновиве влегоа во фокус на јавноста. Компании бараат да се протурка предлог-Законот за да може да извезуваат сув цвет, тврдејќи дека имаат загуби со канабис, додека пратеници во Собранието се расправаат за решенијата, а министерот Венко Филипче вели дека измените се … Continue reading Какви законски решенија за канабис ѝ требаат на земјава