Избрана новата Влада, ќе ја сочинуваат 17 мажи и 4 жени

Со 62 гласа „за“, синоќа пред полноќ Собранието ја изгласа новата Влада на Република Северна Македонија предводена од премиерот Димитар Ковачевски, која ќе има мандат до 2024 година. Новата извршна власт ќе има 21 член. И покрај заложбите за поголема родова еднаквост, со министерските позиции ќе раководат 17 мажи и само 4 жени. Бројот на … Continue reading Избрана новата Влада, ќе ја сочинуваат 17 мажи и 4 жени