Иран ја укинува моралната полиција, објави иранскиот обвинител Џафар Монтазери  

По неколкумесечните протести во кои беа убиени повеќе од 300 луѓе, Иран одлучи да попушти и да ја укине моралната полиција. „Моралната полиција нема никаква врска со правосудството” и затоа е укината, изјави главниот ирански обвинител Џафар Монтазери, пренесе АФП. Покрај тоа, Иран соопшти дека ќе го ревидира децениски стариот закон со кој се бара … Continue reading Иран ја укинува моралната полиција, објави иранскиот обвинител Џафар Монтазери