[Интервју] Млади за Скопје: Уметниците и културните работници, а не политичарите да бидат главните „рок ѕвезди“

Со дечките од „Млади за Скопје“ се запознав пред „Ла Кања“, на свирка на триото „Локал блу“ и изложба на Taња Вукобрат. Настанот беше под маски. Млади луѓе насекаде, уметници, ентузијасти, алтернативци, а тие бркаа изјави со камера. „Млади за Скопје“ сами организираа културен провод во корона-криза, се справуваа со протоколи, редари, дистанци, притоа сами … Continue reading [Интервју] Млади за Скопје: Уметниците и културните работници, а не политичарите да бидат главните „рок ѕвезди“