#ИнстаИлустрации – Калиопи Трпчева

Калиопи Трпчева е дипломирана сликарка на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, а со илустрација работи подолг период.

Таа е илустраторка на многу детски книги, а нејзино дело е и Росица – боенка за креативни родители. Нејзините илустрации, вели таа, се одраз на секојдневните случки.

„Главна инспирација ми е љубовта… Љубовта кон животот ,секојдневните убави, смешни и тажни моменти“, изјави за Радио МОФ.

Трпчева е уште една илустраторка која се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од нејзините илустрации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @artofkaliopi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @artofkaliopi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @artofkaliopi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @artofkaliopi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @artofkaliopi