#ИнстаИлустрации – Иван Петрушевски, Флим

Роден и израснат во Скопје, Иван Петрушевски, познат уште како Флим, експериментира со различни форми на дигиталната и традиционалната уметност. Тој дипломирал Историја на уметност, а работи како графички дизајнер.

Негов главен интерес се дизајни на ликови и векторска графика.

Петрушевски е уште една илустратор кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

This guy #doodle #flim #illustration

A post shared by @ flimovski on

 

View this post on Instagram

 

My design for @bracaburazeri Extremely happy with this one 🐤#flim #illustration #dechkotzar #tshirtdesign

A post shared by @ flimovski on

 

View this post on Instagram

 

I made this mini campaign for my friend @anika_trikes

A post shared by @ flimovski on

 

View this post on Instagram

 

Happy birthday @concept37 #flim #illustration #midcenturymodern

A post shared by @ flimovski on