#ИнстаИлустрации – Дејан Трајкоски, Dt.Artist

Дејан Трајкоски работи како UI UX дизајнер кој во слободно време го пронаоѓа мирот во цртањето.

Се инспирира од секојдневните опкружувања, позитивни и негативни, кои ги преточува во илустрации, но повеќе време му одзема истражувањето.

„Визеулниот јазик е посебен и бара редовна посветеност“, вели тој за Радио МОФ.

Тој е дел од илустраторите кои се приклучија на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

The Greengos #illustration #drawing #handmade #marker #green #black #greengos #facialexpressions #blue

A post shared by Deteto (@dt.artist) on

*Доколку и ти си илустраторк/ка и сакаш да споделиш дел од твојот труд со нашата публика, пиши ни на нашиот Инстаграм профил, или на info@radiomof.mk