[Инфографик] Помалку за образование, повеќе за екологија со новиот ребаланс на Буџетот

Новиот Предлог ребаланс на Буџетот, кој се наоѓа во Собранието, предвидува помалку пари за основното и средното образование, како и за инвестиции во образованието, додека скоро за двојно предвидува да се зголеми буџетот за животна средина. Основниот буџет за Министерството за образование и наука се крати за 5,2 милиони евра во споредба со кризниот ребаланс … Continue reading [Инфографик] Помалку за образование, повеќе за екологија со новиот ребаланс на Буџетот