[Инфографик] Необични куќи од соништата

Како изгледа вашата куќа од соништата? Во овој инфографик, претставени се осум од најчудните и најексцентричните куќи и станови во светот, од „проѕирната куќа“ во Јапонија, до „куќата-школка“ во Шпанија. Заедно со фотографиите од овие необични домови, претставени се и интересни приказни за нивниот дизајн.

[Инфографик] Необични куќи од соништата