[Инфографик] Наследството на Jon Stewart

Многумина сметаат дека секој којшто се идентификува како сел од либералната популација беше длабоко нажален од повлекувањето на Jon Stewart од позицијата водител на The Daily Show. Домаќинот на критички признаеното, силно интелигентно сатирично шоу за вести низ годините стана многу влијателен дел од американската култура.

Откако првпат се појави во шоуто во 1999 година, Stewart редовно ги третираше најважните општествени и политички прашања и теми, со бестрашност каква ретко се среќава во денешното новинарство. Тој не се срамеше да го користи хуморот како главна алатка за известување, но и да ја сфатри политиката како она што таа најмногу е – игра.

Овој инфографик нуди преглед на наследството на Jon Stewart и дава насоки кон тоа кој би можел да биде наследникот на популарниот водител:

[Инфографик] Наследството на Jon Stewart