[Инфографик] Кој слуша електронска музика?

Електронската музика во последните години и децении добива се повеќе слушатели, а многуте нејзини поджанрови наоѓаат прием кај луѓе од најразлични профили. Во овој инфографик, направен со податоци од истражување на познатата агенција Nielsen, прикажани се карактеристиките на слушателите на електронската музика во Соединетите Американски Држави. Методологијата е објаснета на дното на инфографикот.

[Инфографик] Кој слуша електронска музика?