[Инфографик] 77 мажи и 43 жени во новото Собрание, најмладиот пратеник има 23 години

Во 120-те столчиња од новиот состав на Собранието на Република Северна Македонија ќе седат 77 пратеници и 43 пратенички, покажува распределбата на мандати откако беа соопштени првичните резултати од предвремените парламентарни избори. Овој податок значи дека не само што нема намалување на родовиот јаз, туку во новиот парламент ќе има дури и помалку жени од … Continue reading [Инфографик] 77 мажи и 43 жени во новото Собрание, најмладиот пратеник има 23 години