Хелсиншки и Маргини: Изречени мерки за директорот на „Лазо Ангеловски“ поради насилство кон вработена

Постоење на насилство од страна на директорот на ООУ „Лазо Ангеловски“ во Скопје кон вработена во истото училиште, утврди Граѓанскиот суд во Скопје. Пресудата е резултат на тригодишна борба на вработената преку нејзиниот полномошник, адвокатката Марта Гусар, информираат од Коалиција Маргини и Хелсиншкиот комитет за човекови права. Тие ја поздравуваат оваа одлука на Граѓанскиот суд … Continue reading Хелсиншки и Маргини: Изречени мерки за директорот на „Лазо Ангеловски“ поради насилство кон вработена