Групата Mogwai најави нов албум

Шкотскиот пост-рок бенд Mogwai најави нов албум насловен „Atomic“, кој ќе биде објавен на 1 април. Заедно со најавата за албумот, групата ја сподели и првата песна „U-235“.

„Песната Atomic претставува еден од најтензичните и исполнувачки проекти на кои сме работеле како бенд. Откако настапувавме во Хирошима и го посетивме паркот на мирот, ова беше тема многу блиска до нас. На крај тоа резултираше со филмот и песната со кои сум навистина горд“,изјави пејачот на групата Stuart Braithwaite.

Албумот се состои од десет песни, по следниот редослед:

1. Ether
2. SCRAM
3. Bitterness Centrifuge
4. U-235
5. Pripyat
6. Weak Force
7. Little Boy
8. Are You a Dancer?
9. Tzar
10. Fat Man