Граѓански иницијативи: Партиите по скратена постапка го блокираа учеството на независни кандидати на сите наредни избори

На подмолен начин, без консултации и јавна расправа, по скратена постапка и спротивно на препораките на ОБСЕ/ОДИХР, најголемите политички партии под изговор дека им помагаат на граѓаните без валидни документи, донесоа дополнителни скриени измени на Изборниот законик со што практично ги исфрлија од игра независните кандидати и ги спречија да учествуваат на сите следни избори … Continue reading Граѓански иницијативи: Партиите по скратена постапка го блокираа учеството на независни кандидати на сите наредни избори