Град Скопје прави вело-патеки и реквизити на Водно, планираното пошумување во застој

Шумски фонд на Водно е исечен, скопската планина раскопана, но уште не е ни почнато пошумувањето како компензација за штетите од гасоводот, откако Владата уште во 2018 година преку Национални енергетски регурси (НЕР) префрли 700.000 евра на сметка на Град Скопје. Гасоводот требаше да заврши до крајот на 2019, додека пошумувањето две години е во … Continue reading Град Скопје прави вело-патеки и реквизити на Водно, планираното пошумување во застој