[Галерија] Вевчанскиот карневал како критика на нашата реалност

Спорт со името, МПЦ, загадувањето во Скопје, секогаш актуелниот американски претседател Доналд Трамп, но и маршот на сексуалните работнички и ЛГБТИ лицата се маските кои годинава ја освоија публиката на Вевчанскиот карневал, еден од најпознатите на Балканот за кој се верува дека е стар 1400 години. Карневалот кој во 1993 година, стана дел од Светската федерација … Continue reading [Галерија] Вевчанскиот карневал како критика на нашата реалност