[Галерија] Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

Шпанскиот сликар и графички дизајнер Сет, кој живее во Бангкок, црта по улиците повеќе од декада, пренесува BoredPanda. Тој секогаш се обидува да ја фати реалноста, но со извртување на негов сопствен начин, обично споделувајќи ги сатиричните и хумористични резултати отворено со случајните минувачи.

Повеќето од делата се инспирирани од локацијата каде што интервенцијата се врши, понекогаш објектот, текстурата или дупката во ѕидот. Сет главно црта со спреј лименки, иако понекогаш и користи четки и акрилни бои. Во продолжение погледнете дел од фотографиите од уличната уметност на овој артист:

Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

[Галерија] Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

[Галерија] Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

[Галерија] Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

[Галерија] Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

[Галерија] Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

[Галерија] Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

[Галерија] Урбани интервенции: Улична уметност која се поврзува со околината

Извор: boredpanda.com