[Галерија] Star Wars прослава – најсмешните и најчудните костими

Четиридневниот фестивал посветен на ликовите од култниот филмски серијал „Star Wars“, кој се одржа во Анахеим, Калифорнија, собра огромен број обожаватели маскирани во омилените ликови од филмот.

За време на фестивалот, можеа да се сретнат интересни и смешни верзии на познатите ликови, како принцезата Леа и Дарт Вејдер.

Следниот ваков фестивал ќе се одржи дури во јули  2016 година, кога ќе се случи наредната прослава на ликовите од овој филм.