[Галерија] Случајни оптички илузии од секојдневниот живот

Не мора секогаш да се отиде во посебен музеј, уметничка галерија или сала со огледала за да се доживеат некои оптички илузии кои го збунуваат умот. Понекогаш е дололно да се разгледа околу себе, бидејќи тие се случуваат постојано во секојдневниот живот. Листата на „Bored Panda“,селектира фотографии кои ќе направат да ги погледнете двапати и да размислите, што се случува?!

1. Поглед кон дворот

2. Собирање памук

3. Гулаби и автомобили

4. Автомобилски покрив во зима

5. Две кучиња фатени во вистинскиот момент

6. Куче што лежи до пресечено дрво

7. Силно осветлен тротоар од сонцето на Хаваи, што личи на лоша видео игра

8.Снег и мраз кои полека се топат од еден покрив

9. Одблесок во излогот на кафетерија од рафтовите со производи