[Галерија] Протестен полумаратон пред Влада за социјална правда

Под мотото „Маратонците за социјална правда“, стотина маратонци вчера околу Владата заедно истрчаа 21 километар. Полумаратонот се трчаше со барање за социјална правда во Македонија. Заедно со маратонците трчаше и Борко, кучето демонстрант кое е дел од речиси сите протести во Скопје.

Погледнете ја галеријата од овој настан:

 

Фото: Граѓаните за Македонија