[Галерија] Најдобрите фотографии од годинашниот метеорски дожд

Луѓето низ целиот свет синоќа можеа да го проследат силниот метеорски дожд, за кој се смета дека е најактивниот по подолго време. Тоа решија да го посведочат со неверојатни фотографии, на кои јасно се гледаат Персеидите.

Секоја година, Земјата се судрува со остатоците од кометата Сфивт-Тутл, која се протега 16 милји. Овие остатоци исчезнуваат во земјината атмосфера, создавајќи прекрасно светлечко шоу секое лето.