[Галерија] Марш низ Скопје против најавената дигитализација на учебниците

Со заложба за распишување задолжителен референдум против донесување на новиот Закон за учебници, родителите од иницијативата „Учебници и настава мора има“ денеска излегоа на марш низ Скопје и мирни протести низ повеќе градови. Низ Скопје се маршираше со транспаренти „Законот не ги решава проблемите кои се актуелни во образованието“, „Законот не е во интерес на … Continue reading [Галерија] Марш низ Скопје против најавената дигитализација на учебниците