[Галерија] Кристо, уметникот кој го обвитка Рајхстагот со алуминиум, почина на 84 години

Уметникот Кристо, познат по обвиткувањето на градби и локалитети со големи парчиња ткаенина, меѓу кои и германскиот Рајхстаг и неколку острови, почина на 84 годишна возраст. Според соопштението објавено на официјалната Фејсбук страна, Кристо починал од природна смрт во неговиот дом во Њујорк. Бугарскиот креатор на монументални, јавни уметнички дела и неговата сопруга Жан-Клод го … Continue reading [Галерија] Кристо, уметникот кој го обвитка Рајхстагот со алуминиум, почина на 84 години