[Галерија] Кога ликовите од приказните ќе стапнат во филм на Тарантино

Силвен Сараил, познат под името Тохад, е француски концептуален уметник чии дела варираат од убави илустрации до возбудливи видео-игри, но секогаш носат фантазија во секојдневниот живот.

Овој пат Сараил реши да земе некои од омилените ликови од приказните од детството и да ги претвори во негативци кои изгледаат како штотуку да излегле од филмовите на Квентин Тарантино. Резултатот е интересен: