[Галерија] Како светските метрополи ја дочекаа 2019 година

Со големи огномети Новата 2019 година се прослави од Сиднеј, преку Лондон до Њујорк и Рио. Гардијан, направи избор на некои од највпечатливите фотографии од тоа како светските метрополи ја дочекаа новата година:

Сиднеј, Австралија / ФОТО: Xinhua/Barcroft Images

Дубаи, ОАЕ / ФОТО: Xinhua/REX/Shutterstock

Москва, Русија / ФОТО: TASS/Barcroft Images

Лондон, Англија / ФОТО: RMV/REX/Shutterstock

Париз, Франција / ФОТО: Etienne Laurent/EPA

Келн, Германија / ФОТО: Friedemann Vogel/EPA

Ротердам, Холандија / ФОТО: Robin Utrecht/EPA

Брисел, Белгија / ФОТО: James Arthur Gekiere/Belga via ZUMA Press

Њујорк, САД / ФОТО: Jeenah Moon/Reuters

Рио де Жанеиро, Бразил / ФОТО: Léo Corrêa/AP