[Галерија] Илустрации инспирирани од еколошките проблеми

Прикажувајќи актуелни еколошки теми млади креативци од Скопје изработија илустрации за постери и стикери. Нив ги претставија на изложбата во организација на Младинскиот клуб на програмата Младински активизам на МОФ.

Со свои дела учествуваа: Андријана Весовска, Сихана Сејфулаи, Магдалена Добревска, Сара Николовска, Оливера Каменаровска, Искра Илиеска, Ангела Грозданов, Панде Ефтимов и Зорана Димовска.

Во продолжение, погледнете ги нивните илустрации:

Дизајнот е изработен од Ангела Грозданов

Дизајнот е изработен од Сихана Сејфулаи

Дизајнот е изработен од Искра Илиеска

Дизајнот е изработен од Оливера Каменаровска

Дизајнот е изработен од Оливера Каменаровска

Дизајнот е изработен од Оливера Каменаровска

Дизајнот е изработен од Андријана Весовска

Дизајнот е изработен од Панде Ефтимов

Дизајнот е изработен од Сара Николовска

Дизајнот е изработен од Андријана Весовска

Дизајнот е изработен од Магдалена Добревска

Дизајнот е изработен од Панде Ефтимов

Дизајнот е изработен од Магдалена Добревска

Дизајнот е изработен од Зорана Димовска

Дизајнот е изработен од Искра Илиеска

Дизајнот е изработен од Андријана Весовска

***

Изложбата беше поддржан од National Endowment for Democracy.