[Галерија] Фотографии кои ја прикажуваат пренаселеноста во Кина

Кина, земјата на боречките вештини, големата и симетрична архитектура, земјата на величествениот забранет град, калиграфијата, поезијата и Нова година на која светот завидува. Но, Кина, исто така, е најнаселената земја со 1,3 милијарди луѓе, или 141 луѓе на километар квадратен. Кина има осум центри со по десет милиони жители. Дури да беше трета по големина земја во светот, пренаселеноста во фотографиите е сосема јасна. Деветнаесет отсто од светската популација, или една петтина од светот, живее во Кина.