[Галерија] Една буква помалку, една поинаква приказна

Понекогаш една буква може да направи оргомна разлика. Ова го искористил младиот уметник Остин Лајт кој во потрага по инспирација за цртање стигнал до идејата да изоставува една буква од насловите на филмовите и да креира поинакви приказни со ликовите.

Парот Јура

Една буква помалку, една поинаква приказна

Два диносауруси сакаат да покажат дека не се само машини за убивање. Благодарение на една мала дупка во правилата, тие се најдоа на ГАЛ турнејата за голф и се упатија кон врвот на синџирот на исхрана.

Барајќи го Емо

Една буква помалку, една поинаква приказна

Неподнослива риба-тинејџер бега од дома. Неговиот татко почнува потрага по него.

Ron Man

Една буква помалку, една поинаква приказна

Незадоволен државен службеник прави роботски костум во својата гаража што ќе му помогне да ја спречи владата за којашто работи да му дава повеќе работа.

Обокап

Една буква помалку, една поинаква приказна

Приказна за тоа како полициски службеник се прилагодува на својот нов роботски имплант со помош на секси смирувачки звук на неговата обоа.

Господар на камионите

Една буква помалку, една поинаква приказна

Приказна за човекот кој е опседнат со неговиот камион.

Г-дин и г-ѓа Сит

Една буква помалку, една поинаква приказна

Два џедаи што поради љубов се откажале од својот поредок. Исто така, за да можат да испуштаат гром од нивните раце бидејќи тоа е кул.

Хари Видрата

Една буква помалку, една поинаква приказна

Младо момче кое дознава што е и кој е. Се развива магија.

Кучешки евтини приказни

Една буква помалку, една поинаква приказна

Две кученца гонат пудлица што напишала скандалозна колумна за нивниот шеф.

Fight Cub

Една буква помалку, една поинаква приказна

Кога уништувањето на шумите му се заканува на нивниот дом, една храбра мечка ќе возврати.

Rave

Една буква помалку, една поинаква приказна

Една црвенокоса Шкотланѓанка. Еден подиум. Една незаборавна ноќ.

 

Извор: Mashable