[Галерија] Дивиот свет на Африка низ црно-бели фотографии

Самоукиот француски фотограф Laurent Baheux веќе 15 години патува низ Африка и го фотографира животинскиот свет на „црниот континент“. Користејќи големи леќи и висок контраст за да ги опише природните убавини на Африка, Baheux создава црно-бели фотографии со специфичен, извонреден сензибилитет.

af-1

af-10

af-11

af-12

af-13

af-14

af-15

af-2

af-3

af-4

af-5

af-6

af-7

af-8

af-9