[Галерија] Баскери и живи статуи на плоштадот во Скопје

Необични и насмеани, баскерите и живите статуи се вратија и годинава во Скопје. Публиката, криејќи се под чадорите од дождот, синоќа ги поддржа уметниците дојдени од целиот свет. Долж улицата „Македонија“ можеа да се видат уметници кои имаа цел да забавуваат, но и да испратат еколошка порака. Годинава се дојдени повеќе светски атракции од светот … Continue reading [Галерија] Баскери и живи статуи на плоштадот во Скопје