[Фото] Зимски камп на Маврово – лица со попреченост скијаат со адаптивна опрема

Скијањето со помош на адаптивна опрема е практика во развиените земји, а сега е достапна и кај нас, велат од Здружението „Рекреакција“, кое на Маврово од 25 до 27 јануари организира зимски камп за лица со интелектуална и физичка попреченост. „Оваа адаптивна опрема дозволува лицата со попреченост да уживаат во снежните спортови, но и да … Continue reading [Фото] Зимски камп на Маврово – лица со попреченост скијаат со адаптивна опрема