[Фото] Започна блокадата на депонијата Русино во Гостивар: „Граѓаните повторно да размислат за нивните деца и поколенија“

На Денот на Републиката, точно напладне, гостиварските активисти од иницијативата „Стоп Русино“ започнаа со најавената блокада на депонијата Русино, која претставува горлив проблем за нив. Со блокадата која е најавена да трае десет дена, почнувајќи од денеска, тие бараат затворање и дислоцирање на ѓубриштето. Активистите не дозволуваат пристап на камиони кои носат ѓубре до депонијата, за … Continue reading [Фото] Започна блокадата на депонијата Русино во Гостивар: „Граѓаните повторно да размислат за нивните деца и поколенија“