[Фото + видео] Бурен ден на Водно, активисти застанаа во одбрана на Парк-шумата  

Активисти од граѓанската иницијатива „Го сакам Водно“ повторно стражареа горе на Водно, каде застануваа пред машинерија и се обидуваа да ги убедат работниците да запрат со копањето низ Парк-шумата. Иницијативата бара итно запирање на градежните активности за гасоводната делница. Според активистите, горе и во моментов се работи со голем број неправилности. „Од базични означувања на … Continue reading [Фото + видео] Бурен ден на Водно, активисти застанаа во одбрана на Парк-шумата