[Фото] Уметник ги илустрираше елементите од периодниот систем

Часовите по хемија често знаат да бидат збунувачки, но не и откако овој уметник ги илустрираше сите елементи од периодниот систем, давајќи им лик и кратко објаснување за нив.

„Како уметник од раѓање, јас бев детето што постојано црташе за време на час. Оваа фаза добро се вклопи во ликовната академија, каде не беше проблем да се црта за време на предавање. Како што се доближуваше завршната година, професорите не поттикнаа да го комбинираме се она што сме го научиле на училиште и да агол на она што сме научиле и што не инспирирало“, вели уметникот.

Сите 112 претстави на природните елементи се нацртани со молив, а обоени со Photoshop. Во продолжение, погледнете дел од неговите цртежи:

Извор: Bored Panda