[Галерија] Младинскиот оркестар на Европската Унија одржа фантастичен концерт

Младинскиот оркестар на Европската Унија вчера во Скопје одржа одличен концерт. 120 млади музичари од 28 земји членки на ЕУ за скопската публика ги изведоа „Покана за танц“ на Карл Марија фон Вебер, свита од “Приказна од западната страна” на Леонард Бернштајн и “Петрушка” на Игор Стравински. Маестрално изведени дела кои публиката ги награди со долготраен и срдечен аплауз. Во продолжение погледнете ги фотографиите од концертот:

[Фото сторија] Младинскиот оркестар на Европската Унија одржа бравурозен концерт

[Фото сторија] Младинскиот оркестар на Европската Унија одржа бравурозен концерт

[Фото сторија] Младинскиот оркестар на Европската Унија одржа бравурозен концерт

[Фото сторија] Младинскиот оркестар на Европската Унија одржа бравурозен концерт

[Фото сторија] Младинскиот оркестар на Европската Унија одржа бравурозен концерт

[Фото сторија] Младинскиот оркестар на Европската Унија одржа бравурозен концерт

[Фото сторија] Младинскиот оркестар на Европската Унија одржа бравурозен концерт

[Фото сторија] Младинскиот оркестар на Европската Унија одржа бравурозен концерт