[Фото] „Протестирам“: почест за загинатите полицајци и помош за Куманово

Голем број граѓани, обединети во движењето „Протестирам“, вечерва одржуваат мирен собир во близина на Владата на Република Македонија. Граѓаните оставаат цвеќе и палат свеќи во знак на почит кон полицајците кои загинаа викендов во полициската акција во Куманово. Имињата на загинатите припадници на МВР се напишани на булеварот „Св. Климент охридски“, а граѓаните упатуваат пораки за мир и правда.

Во координација со Црвениот крст, граѓаните одржуваат и акција за собирање парични средства за жителите на кумновската „Дива населба“, чии домови претпеа штета во дводневните борби.

[Фото] „Протестирам“: почест за загинатите и помош за Куманово

[Фото] „Протестирам“: почест за загинатите и помош за Куманово

[Фото] „Протестирам“: почест за загинатите и помош за Куманово

[Фото] „Протестирам“: почест за загинатите и помош за Куманово

[Фото] „Протестирам“: почест за загинатите и помош за Куманово

[Фото] „Протестирам“: почест за загинатите и помош за Куманово

 

Кристина Озимец