[Фото] #Протестирам: „Ние сме лудаци, трошиме за чоколадо, а немаме за леб“

Повеќе активисти од движењето #Протестирам денеска направија перформанс на неколку места во главниот град Скопје.

[Фото] #Протестирам: „Ние сме лудаци, трошиме за чоколадо, а немаме за леб“

Облечени во барокни костими, држеа натписи со познати реплики на функционерите кои може да се слушнат на бомбите, како онаа која според опозицијата ја кажува министерот за финансии, Зоран Ставрески – „Ние сме лудаци, ова што го правиме е ненормално, трошиме за чоколадо, а немаме за леб“, но и други како „Навлечен сум на барок“, „Барокот од блиску доаѓа“…

[Фото] #Протестирам: „Ние сме лудаци, трошиме за чоколадо, а немаме за леб“

[Фото] #Протестирам: „Ние сме лудаци, трошиме за чоколадо, а немаме за леб“

[Фото] #Протестирам: „Ние сме лудаци, трошиме за чоколадо, а немаме за леб“

#Протестирам е граѓанско движење за мир, правда, демократизација на институциите кое бара оставка и одговорност на сегашната Влада.

[Фото] #Протестирам: „Ние сме лудаци, трошиме за чоколадо, а немаме за леб“

[Фото] #Протестирам: „Ние сме лудаци, трошиме за чоколадо, а немаме за леб“

[Фото] #Протестирам: „Ние сме лудаци, трошиме за чоколадо, а немаме за леб“

[Фото] #Протестирам: „Ние сме лудаци, трошиме за чоколадо, а немаме за леб“

[Фото] #Протестирам: „Ние сме лудаци, трошиме за чоколадо, а немаме за леб“