[Фото] Протест на Fridays for future пред Влада: Сибир е аларм за климатските промени!

Загрижени од последните катастрофи кои поради се поголемите температури се случија во студениот Сибир, иницијативата Fridays for future Skopјe и овој петок, по седми пат, се собра на протест кај Владата. Во солидарност со штетите настаните од масовните пожари и уништување на жив свет од огнената стихија, младите укажаа на очајната потреба за превенција, за … Continue reading [Фото] Протест на Fridays for future пред Влада: Сибир е аларм за климатските промени!