[Фото] Персеидите низ објективот на македонските инстаграмџии

Синоќа граѓаните имаа прилика да го посведочат ѕведениот спектакл на Персеидите, со тоа што годинава тоа беше пропратено и со полна Месечина. Но, иако тоа само го отежна набљудувањето, дел од македонските инстаграмџии успеаја да го доловат метеорскиот дожд.

Во продолжение, подгледнете неколку фотографии од Персеидите над нашата земја:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Gugoski (@mgugoski) on