[Фото] Отворен Спортскиот центар „Јане Сандански“ во Аеродром

На местото на поранешната сала МЗТ во општина Аеродром, денеска беше пуштен во употреба новиот Спортски центар „Јане Сандански“.

Отворен новиот спортски центар „Јане Сандански“ во Аеродром

Центарот е мултифункционален спортски објект, кој ќе биде спортски дом на машкиот и женскиот ракометен клуб Вардар и на кошаркарскиот клуб МЗТ.  Објектот беше изграден за 16 месеци, како јавно-приватното партнерство помеѓу сопственикот на ФК и РК Вардар Сергеј Самсоненко и Општина Аеродром. За изградбата инвеститорот потрошил околу 15 милиони евра.

Отворен новиот Спортски центар „Јане Сандански“ во Аеродром

Арената во новиот спортски центар има капацитет од 6.500 седишта, помошна сала со капацитет од 1.000 седишта, како и конгресен центар. Во состав на објектот ќе работат четири тениски игралишта, а ќе функционира и хотелот „Русија“.